Allmän info om ljusterapi

Ljusterapi

- Gör dig piggare, positivare och mer energisk!

- En bra investering för både arbetsgivare och arbetstagare!Mörkertrötthet [Mörkerdepression - Vintertrötthet]

Under den mörka årstiden drabbas många av oss av vintertrötthet eller av en svårare form därav mörkerdepression. Några vanliga symtom på dessa är: nedstämdhet, brist på energi, morgontrötthet, ökat sömnbehov, hungerkänslor, sug efter sött, rastlöshet och oro, minskad tanke- och koncentrationsförmåga, huvudvärk och i flera fall kombinationer av dessa, vilket ibland leder till en depression. 

Ljus hjälper oss att komma över mörkertrötthet. 

Vårt behov av ljus är mycket stort då vi under den mörka delen av dygnet alstrar vårt eget "sömnmedel", mörkerhormonet melatonin. Denna produktion kan minskas om vi tillför ljus. Man räknar med att ca 90% av symtomen kan lindras eller helt enkelt försvinna med rätt behandling med stark ljus. Denna behandling är både enkel, billig och ej tidskrävande. Naturligtvis bör detta kombineras med motion, utevistelse och hälsosam kost för att nå maximalt resultat. 

Ljusterapilampor 

Dessa lampor är konstrurerade så att de ger rätt kvalité och rätt ljusstyrka. Dessa lampor alstrar mycket lite värme samt är UV-säkra. Deras fördel ligger i att de ger ett mycket starkt ljus något som ger mycket god effekt. Ljusstyrkan bör uppgå till 2000-2500 lux, vilket skall riktas rakt mot ögonen. Det är genom dessa som kroppen reagerar på ljuset. Denna enklas ljusterapi kan utföras men ett antal olika lampor, allt ifrån en enkel kombinerad arbets-ljusterapilampa till ett ljusterapirum. Resultatet är stort sett samma vilken lampa Du än väljer men rådfråga gärna oss. 

Totalsumma:
    Till kassan